C    RE leadership

Er is geen kunst om jong te blijven, zet dat maar uit je hoofd. Er is een kunst om oud te worden, dat is een kunst.

De tweede helft
Persoonlijk leiderschap voor de tweede helft van je leven

Repurpose

Persoonlijk leiderschap voor de tweede helft van je leven. 

bark-of-a-tree-pleasant-green-leaves-desktop-backgrounds-pictures.jpg

Waarom Repurpose

Het leven kent verschillende fasen van ontwikkeling. De ontwikkeling waar we de meeste grappen over maken en waar we de grootste verandering ervaren is de midlife fase. Die fase van onze transitie van onze eerste helft naar onze tweede helft. We kijken terug naar wat was, en kijken naar voren naar wat zal zijn. Het is hét moment om de balans op te maken en onze purpose te vernieuwen voor onze verdere jaren. Hieronder is het kort voor je samengevat. 

Eerste helft van ons leven

In de eerste helft van ons leven hoort het ontwikkelen van een sterke Ik. We zijn druk bezig met het opbouwen van ons leven. Daarbij hoort vergaren. Vergaren van kennis, vriendschappen, liefde, gezin, loopbaan, financiën, huis. We worden gedreven door verlangens om ergens bij te horen, om uit te proberen, te presteren en om een goed leven op te bouwen. 

Midlife transitie

Biologisch gezien begint ons midlife al ergens rondom ons 35ste, maar mentaal gezien denken we er vaak pas over na wanneer we rondom de 45 zijn. We merken dat we veranderen. Ons lichaam, maar ook ons denken en doen, onze prestaties, en onze verlangens voor het leven. Het is een unieke fase in het leven om te reflecteren over verandering en verlies, de eerste grappen over verval te maken en de blik bewust naar voren te brengen. 

Tweede helft van ons leven

Volgens de monnik Ansel Grun is het de taak van de tweede helft van je leven om die sterk ontwikkelde Ik weer los te laten. Met de wijsheid en levenservaring die we hebben kijken we anders naar de wereld en de noden om ons heen. Een metafoor die ook wel gebruikt wordt is "De tweede berg". De eerste is beklommen, en de tweede ligt voor je. Met wie je nu bent, en wat je nu weet en kan, krijg je de kans om de purpose van je leven te vernieuwen. Repurpose. 

Inspirerende Repurpose

Dat er volop leven is in de tweede helft blijkt wel uit de inspirerende voorbeelden van Dick, Miriam en Rietje. Alle drie hebben ze vroeg gewerkt aan een tweede helft die ze nu met plezier, compassie en betekenis leven. Wil je nu alvast geïnspireerd worden door mooie, doorleefde voorbeelden van mensen uit onze eigen familie- en vriendenkring? Lees hier met ze mee.  

dick.jpeg

Dick Timmerman

Describe your service here. What makes it great? Use short catchy text to tell people what you offer, and the benefits they will receive. A great description gets readers in the mood, and makes them more likely to go ahead and book.

Miriam Phillips

Describe your service here. What makes it great? Use short catchy text to tell people what you offer, and the benefits they will receive. A great description gets readers in the mood, and makes them more likely to go ahead and book.

Rietje.jpeg

Rietje Bakker

Describe your service here. What makes it great? Use short catchy text to tell people what you offer, and the benefits they will receive. A great description gets readers in the mood, and makes them more likely to go ahead and book.

Wat Repurpose je oplevert

Je wordt een half jaar begeleid in je persoonlijke vorming als midlifer en het maken van een speelplan voor jouw tweede helft. We gaan aan de slag met hart, hoofd, lijf en ziel door afwisselend te werken met theorie en met papieren, creatieve en soms lichamelijke oefeningen. We houden van goede cognitieve input daarom bieden we je algemene kennis aan over de eerste helft, de midlife transitie en de tweede helft van het leven, en de veranderingen en levensvragen die daarbij horen. Je krijgt daarom een goed gevulde boekenlijst, maar we praten er ook graag over. Na afloop van het programma loop je weg met:

YW-Geertruyt107 -2-.jpg

Je wordt begeleid door Geertruyt Stokes. Ik kom uit het jaar 1971 en leef inmiddels met volle overgave mijn tweede helft. Alhoewel ik hou van verandering, ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt, was het ook voor mij zoeken naar wat die midlife transitie met mij doet. Maar vooral, wat ik zelf met mijn midlife transitie wil doen en welke keuzes passen bij een tweede helft die ik met plezier, compassie en betekenis wil leven. Ik ben al lerend mijn midlife doorgegaan. Daarvoor heb ik veel mensen gesproken (waaronder de inspirerende voorbeelden Dick, Miriam en Rietje) en veel boeken gelezen (ja, ik ben een boekenwurm) tot gaandeweg kwam Repurpose tot leven.

 

Ik ben gecertificeerd Professional Certified Coach bij de International Coach Federation, gediplomeerd geestelijk begeleider, trainer en organisatieadviseur. 

Investering

De investering voor dit persoonlijke leerprogramma van 6 gesprekken van 1,5 uur plus materialen is €1.250,- exclusief BTW.

 

De voorbereidingstijd voor de gesprekken zal tussen de 1 en 4 uur liggen voor het lezen van materiaal en doen van reflectie-oefeningen, en meer wanneer je net als wij graag echt de boeken in duikt. Repurpose heeft vorm,  inhoud en een volgorde maar omdat ieder het eigen levenspad loopt, bepaal jij elk gesprek zelf wat je wil inbrengen. 

Repurpose is ook Incompany beschikbaar voor werkgevers die nadenken over de optimale inzet van 45 plussers. 

Wil je graag eerst even kennismaken? Dat kan. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking van een half uur.