people-4050698_1280.jpeg

CORE
leadership

Waarom en voor wie deze training

CORE is ontwikkeld met een vleugje idealisme. Wij geloven namelijk dat leiderschap voor en van iedereen is. Ook voor jou. Ook jij leidt in je eigen invloedssfeer, in je eigen leef- en werkwereld. Misschien ben je een leider met een groot podium, of misschien heb je een bereik van één persoon. Je bent leider daar waar je bent: als professional op je werk, in de gemeenteraad, thuis bij je geliefden, bij de sportvereniging, bij de overblijf op school, op social media. We zijn zo gewend aan leiderschapshelden zoals CEO’s en beroemde sportcoaches, dat we bijna vergeten dat veel mensen zoals jij en ik in onze eigen leef- en werkwereld heel wat leiderschap tonen.

Daarom bieden wij de training CORE Leadership aan. Een training 

  • die gaat over wie jij bent als leider en wat jij belangrijk vindt in jouw leiderschap; 

  • die je helpt ontdekken welke positieve bijdrage jij aan je eigen omgeving wil leveren, hoe groot of klein ook. 

  • die zich richt op jouw respons wanneer je je soms duizelig voelt van alle veranderingen en je ambitie uit het zicht raakt;

  • die focust op de duurzame ontwikkeling van jouw leiderschap. Zodat we samen de wereld weer wat mooier maken. 

Wat is jouw CORE?

Heb je veel ervaring met leiderschap en ken je jezelf al aardig? Welkom! Stap even uit de waan van de dag en kies voor verdieping op deze specifieke thema's. Hernieuw je leiderschap en geef jouw omgeving de beste versie van jezelf.  

Zie je jezelf nog niet zo lang als leider? Welkom! Dan is dit het moment om je fundament van leiderschap solide neer te leggen en nu na te denken over hoe jouw leiderschap de wereld wat mooier maakt. 

Waar gaat CORE over

Met CORE verdiep je je leiderschap aan de hand van vier universele leiderschapsthema's 

  • Zelfbewustzijn: groeien door te weten wie je bent en wat je belangrijk vindt, door te weten wat je ongezonde donkere kant is of welke zwakheden je van je koers af kunnen brengen. Verdiepen door een gewoonte te ontwikkelen van zelfreflectie en leren. 

  • Aanpassingsvermogen: aanpassen aan een veranderende wereld, met vertrouwen om de volgende hoek kijken, omdat je weet wat je waarden zijn. 

  • Ambitie: met verbeelding en energie vooruitgaan omdat je weet wie je wil zijn in deze wereld, gebruik makend van de gelegenheden die zich voordoen. De plek waar dromen en praktijk zich samen ontwikkelen. 

  • Liefde: de wereld ingaan met gezond vertrouwen in je eigen potentie om te leiden, en diezelfde potentie zien en ontwikkelen in anderen. Commitment om je omgeving te stimuleren met trouw, vriendschap en wederzijdse steun. 

 

Ben jij in jouw leef- en werkwereld een leider? Schrijf je in! 

 

Wat ga je doen

Dag 1 Scan – inzicht in waar je nu staat. Je doet een scan op je persoonlijke en professionele rollen. Welke rollen heb je en wat voor leiderschap wil je daar geven. Daarnaast introduceren we bovenstaande vier leiderschapsthema’s en bepaal jij welk thema nu voor jou het meest relevant is. 

Dag 2 Focus – verdieping in leiderschap en kernwaarden. Deze dag gaat over de fundering van jouw persoonlijke en publieke leiderschap. In de ochtend leer je theorie en best practices over leiderschap waarna je in de middag actief aan de slag gaat met je eigen CORE.  

Dag 3 Act – verdieping in gedragsverandering en samenwerking. Op deze laatste dag leer je vanuit de psychologie over de werking van je emoties en denkpatronen bij het ontwikkelen van je nieuwe leiderschapsgewoontes. Jij onderzoekt welke van jouw patronen een doorbraak nodig hebben om jouw leiderschap een nieuwe impuls te geven.  

 

Dankzij de inhoudelijke verdieping en de praktische tools en templates heb jij na training meer dan genoeg materiaal om vanuit je eigen CORE jouw ontwikkeling als leider verder voort te zetten. Zodat jij met een vleugje idealisme een betere leider wordt voor jouw leef- en werkwereld. 

Hoe werken we samen

We werken co-actief. De trainers geven inhoud en oefeningen, jij maakt je de inhoud eigen. Dit doe je in je eigen tempo. Dat vraagt wel om een actieve en lerende houding. Hoe meer jij doet, hoe meer jij leert, hoe meer het beklijft, hoe meer jij en je omgeving er profijt van hebben. Dit betekent naast de trainingsdagen ruimte maken voor lezen, reflectieoefeningen en samenkomen met je buddies. 
 

Je krijgt input te verwerken. Soms door te van tevoren te lezen, soms door een presentatie tijdens de training. Jij bepaalt zelf hoeveel je van tevoren tot je neemt. Er zijn veel oefeningen voor zelfreflectie. Sommigen doen we tijdens de training, anderen krijg je mee en deze doe je op een moment in je leven dat het voor jou zinvol is. 

 

Je leert minstens zoveel van elkaar als van de trainers. Er zijn interactie-oefeningen, en daarnaast is er een buddysysteem. Met je kleine groep zal je ook naast de trainingsdagen afspreken. Dit kan virtueel of F2F. Het helpt als je reflectie-oefeningen van tevoren doet, maar dat hoeft niet.

CORE leadership

Dagen: 3 dagen, verspreid over 7 weken

 

Onder begeleiding van Geertruyt Stokes en Aukelien van Abbema leer je samen met 12 tot 15 anderen kernachtig je eigen leiderschap neer te zetten. 

€1230,- inclusief BTW

11 mei, 1 juni en 22 juni

ISVW- Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden

De locatie geeft je de mogelijkheid om uit de waan van de dag te stappen. Het is er ruimtelijk en groen. Het geeft gelegenheid om even te ademen en in alle rust je aandacht te geven aan jouw CORE Leadership. 

DE TRAINERS

YW-Geertruyt110.jpg

Geertruyt Stokes
Coach en veranderkundige

info@stokesconnect.nl

06 52305770

aukelien_edited_edited.jpg

Aukelien van Abbema

GZ psycholoog en therapeut 

amvanabbema@gmail.com

De trainers brengen gezamenlijk een bulk aan praktijkervaring en theoretische onderbouwing. Opgedaan door jarenlang werk met cliënten, grote groepen en een enorme diversiteit aan klanten. Op het gebied van gedragsverandering, leiderschap, cultuur en transformaties. Onze gezamenlijke kracht zit in de bundeling van onze brede en diepgaande kennis over leiderschap en mensen, en het snel praktisch toepasbaar kunnen maken van die kennis. In onze eigen levens proberen wij de vier leiderschapsthema's continu te verstevigen in het fundament van ons eigen leiderschap. 

VRAGEN

Je hebt interesse of bent geprikkeld en weet nog niet of je je je wil inschrijven? Bel of email ons. Vinden we leuk en waarschijnlijk kunnen we je vragen beantwoorden. Hier tref je een korte Q&A voor veelgestelde vragen.  

COVID

Wij geven deze training live wanneer dat kan. Dat heeft onze voorkeur. Als het vanwege covid-maatregelen niet anders kan, dan gaan we online. Beide trainers hebben veel ervaring met online training, coaching en therapie. De training gaat dus altijd door, hetzij live hetzij online, op de oorspronkelijke datum. 

 

Trainen doen wij corona-proof, dus met 1,5 meter afstand en veel ventileren. Neem wat warms mee voor de koudere dagen! Mocht je tijdens een training verhinderd zijn, ook als dit door verkoudheid is of coronagevallen in je directe omgeving, dan gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Je krijgt geen geld terug, maar je mag altijd een vervanger sturen.

De inschrijvingsbutton leidt je naar Eventbrite. Daar kan je je inschrijving definitief maken. 

Schrijf je je liever in via email? Stuur een bericht naar

info@ stokesconnect.nl