top of page

De Tweede Helft

Wil jij een gezond, sociaal, geestig, geliefd, slim en mooi oud mens worden? Wil jij je midlife transitie navigeren op een manier die leidt tot een zinvolle en inspirerende tweede helft? Dan is De Tweede Helft iets voor jou.  

"Er is geen kunst om jong te blijven, zet dat maar uit je hoofd. Er is een kunst om oud te worden, dat is een kunst."
Toon Hermans

Wanneer je mid 40 bent dan richt je je blik ineens meer naar de andere kant. Die van de ouderen. Was dat vroeger een spookbeeld, vandaag ziet dat er heel anders uit. We worden ouder, blijven langer gezond, werken langer, kiezen vaker voor een andere inrichting van ons leven en zijn verlost van de bewijsdrift. Er valt nog een hele mooie tweede helft te leven.

 

Wat wil jij daarmee doen? Maak je nog een haakse bocht in je loopbaan? Ontdoe je je van de randzaken en focus je op wat echt betekenis voor je heeft? Wat is je relatie met je veranderende lichaam? 

 

Met de De Tweede Helft neem je zelf leiderschap over jouw tweede helft. 

Waar gaat De Tweede Helft over

Je neemt leiderschap over de tweede helft van jouw leven. Door stil te staan bij je midlife transitie van de eerste naar de tweede helft van je leven. Vervolgens ontwikkel je aan de hand van onderstaande thema's een creatief speelplan voor jouw tweede helft. 

Zelfbewustzijn

Even naar binnen. In welke levensfase ben ik nu? Wat gebeurt er met mijn hart, hoofd, lijf en ziel? Wat vertelt recent onderzoek ons over midlife en wat kan ik daarmee? 

Wendbaarheid

Je weet beter waar je "ja"en "nee" tegen zegt. Weer om de volgende hoek kijken, wetend wat je waarden zijn. Wendbaarheid is jou niet vreemd. 

Ambitie

Tijd voor nieuwe dromen. Met plezier en betekenis vooruitgaan omdat je weet wie je wil zijn in jouw tweede helft, met alle levenswijsheid en ervaring die je hebt opgedaan.

Liefde

De wereld in gaan met gezond vertrouwen in je eigen levenskeuzes. Anderen helpen met die van hen. Verbinding met jezelf en anderen, en vrijgevigheid voor de wereld om je heen. 

Wat het jou oplevert
 
In 6
individuele gesprekken gaan we aan de slag met je hoofd, hart, lijf en ziel door afwisselend te werken met theorie en oefeningen. Dat doen we aan de hand van bovenstaande 4 thema's. Aan het eind van De Tweede Helft heb je het volgende in handen. 

Het volwassen leven duurt eenvoudigweg te lang om niet ergens een punt. te zetten, en ruimte te geven aan vernieuwing. 

Dat er volop leven is in de tweede helft blijkt wel uit de inspirerende voorbeelden van Dick en Rietje. Beiden hebben ze vroeg gewerkt aan een tweede helft die ze nu met plezier, compassie en betekenis leven. Wil je nu alvast geïnspireerd worden door mooie, doorleefde voorbeelden van mensen uit eigen familie- en vriendenkring? Klik op de foto's voor hun verhaal.   

Rietje Bakker
Beeldend kunstenaar

Rietje pakte op haar 50ste de kwast op. Inmiddels geeft ze exposities en workshops., waar wij elkaar hebben leren kennen. 

Dick Timmerman
Perkamentmaker

Dick is een echte ambachtsman en levert perkament aan instituten als het rijksmuseum.  Ook nu hij 80 is. 

Hoe werken we samen?

 

We werken co-actief samen. Dat betekent dat het programma je inhoud en oefeningen aanbiedt, en dat jouw vragen leidend zijn voor de volgorde en het tempo. Dat vraagt om een actieve en lerende houding van ons beiden. Dit betekent naast de gesprekken ruimte maken voor lezen en het doen van reflectie-oefeningen. We stemmen samen af wat voor jou een prettige en stimulerende balans is. 

Je krijgt input te verwerken. Soms door van tevoren te lezen, soms door kennisdeling tijdens een ge
sprek. Jij bepaalt zelf hoeveel je van tevoren tot je neemt. Daarnaast zijn er oefeningen die je helpen om te verdiepen of om net even dat andere perspectief te krijgen. Sommige oefeningen doen we tijdens de gesprekken, andere krijg je mee en kan je doen op een moment in je leven dat het voor jou zinvol is. 

Investering

We ontmoeten elkaar 1 op 1, op een dinsdag of vrijdag, voor 1 tot 1,5 uur. 

Je bereidt je voor op de gesprekken door het lezen van materiaal en doen van reflectie-oefeningen. Jij beslist zelf hoeveel je doet.

Aalsmeer of virtueel via Zoom of Teams

€1.250,- exclusief BTW

Je wil dit programma graag met je team of incompany doen? Dat kan. Je kan hier contact met mij opnemen.   

Graag eerst even kennismaken? Dat kan. Neem hier contact op voor een vrijblijvende kennismaking van een half uur. 

bottom of page