top of page
bark-of-a-tree-pleasant-green-leaves-desktop-backgrounds-pictures.jpg

Repurpose

Wil jij een gezond, sociaal, geestig, geliefd, slim en mooi oud mens worden? Wil jij je midlife transitie navigeren op een manier die leidt tot een zinvolle en inspirerende tweede helft? Dan is dit programma iets voor jou.  

"Er is geen kunst om jong te blijven, zet dat maar uit je hoofd. Er is een kunst om oud te worden, dat is een kunst."
Toon Hermans

Wanneer je mid 40 bent dan richt je je blik ineens meer naar de andere kant. Die van de ouderen. Was dat vroeger een spookbeeld, vandaag ziet dat er heel anders uit. We worden ouder, blijven langer gezond, werken langer, kiezen vaker voor een andere inrichting van ons leven en zijn verlost van de bewijsdrift. Er is nog een mooie tweede helft te leven.

 

Wat wil jij daarmee doen? Maak je nog een haakse bocht in je loopbaan? Ontdoe je je van de randzaken en focus je op wat echt betekenis voor je heeft? Is het leven goed zo en wil je graag op deze voet door? 

 

Repurpose geeft je de ruimte voor de levensvragen die horen bij deze transitie van de eerste naar de tweede helft van je leven. 

reflectie 2.jpg

Wat gaat repurpose over

Je neemt de rust en de ruimte om jouw midlife transitie van de eerste naar de tweede helft van je leven bewust te doordenken en -voelen zodat je met hernieuwde purpose je tweede helft leeft. Aan de hand van onderstaande thema's maak je de verdiepingsslag en ontwikkel je een creatief speelplan voor jouw volgende levensfase. 

Zelfbewustzijn

In welke levensfase ben ik nu en wat gebeurt er met mijn hart, hoofd, lijf en ziel? Wat vertelt recent onderzoek ons over midlife en wat kan ik daarmee? Verdieping door weer te leren en reflecteren. 

Wendbaarheid

Aanpassen aan een veranderende levensfase in een veranderende wereld. Weer om de volgende hoek kijken, wetend wat je waarden zijn. Wendbaarheid is jou niet vreemd, maar je weet nu beter waar je "ja"en "nee" tegen zegt. 

Ambitie

Met plezier en betekenis vooruitgaan omdat je weet wie je wil zijn in jouw tweede helft, gebruik makend van de levenswijsheid en ervaring die je meeneemt. Tijd voor nieuwe dromen. 

Liefde

De wereld in gaan met gezond vertrouwen in je eigen levenskeuzes, en anderen helpen met die van hen. Verbinding met jezelf en anderen, en vrijgevigheid voor de wereld om je heen. 

Wat het jou oplevert
 
In 6 gesprekken gaan we aan de slag met je hoofd, hart, lijf en ziel door afwisselend
 te werken met theorie en oefeningen. Dat doen we aan de hand van bovenstaande 4 thema's. Aan het eind van Repurpose heb je het volgende in handen. 

Het volwassen leven duurt eenvoudigweg te lang om niet ergens een punt. te zetten, en ruimte te geven aan vernieuwing. 

Dat er volop leven is in de tweede helft blijkt wel uit de inspirerende voorbeelden van Dick en Rietje. Beiden hebben ze vroeg gewerkt aan een tweede helft die ze nu met plezier, compassie en betekenis leven. Wil je nu alvast geïnspireerd worden door mooie, doorleefde voorbeelden van mensen uit eigen familie- en vriendenkring? Klik op de foto's voor hun verhaal.   

Rietje Bakker
Beeldend kunstenaar

Rietje pakte op haar 50ste de kwast op. Inmiddels geeft ze exposities en workshops., waar wij elkaar hebben leren kennen. 

Dick Timmerman
Perkamentmaker

Mijn oom Dick is een echte ambachtsman en levert perkament aan instituten als het rijksmuseum.  Ook nu hij 80 is. 

YW-Geertruyt107.jpg

Met wie

Je wordt in Repurpose begeleid door Geertruyt Stokes. Ik kom uit het jaar 1971 en leef inmiddels met volle overgave in mijn tweede helft. Ik ben al lerend mijn eigen midlife doorgegaan. Door mensen te spreken die me zijn voorgegaan, waaronder Dick en Rietje (zie hierboven), door boeken en artikelen te lezen (heerlijk, cognitieve input) en vooral ook door samen te lachen met leeftijdgenoten over krakende lichamen en veranderende dromen. Al lerende en doende kwam Repurpose tot leven, zodat ook jij straks een creatief speelplan hebt om met plezier en zingeving je tweede helft te leven. 

 

Hoe werken we samen?

 

We werken co-actief samen. Dat betekent dat het programma je inhoud en oefeningen aanbiedt, en dat jouw vragen leidend zijn voor de volgorde en het tempo. Dat vraagt om een actieve en lerende houding van ons beiden. Dit betekent naast de gesprekken ruimte maken voor lezen en het doen van reflectie-oefeningen. We stemmen samen af wat voor jou een prettige en stimulerende balans is. 
 

Je krijgt input te verwerken. Soms door van tevoren te lezen, soms door kennisdeling tijdens een gesprek. Jij bepaalt zelf hoeveel je van tevoren tot je neemt. Daarnaast zijn er oefeningen die je helpen om te verdiepen of om net even dat andere perspectief te krijgen. Sommige oefeningen doen we tijdens de gesprekken, andere krijg je mee en kan je doen op een moment in je leven dat het voor jou zinvol is. 

Investering

We ontmoeten elkaar 1 op 1, op een dinsdag of vrijdag, voor 1 tot 1,5 uur. 

Je bereidt je voor op de gesprekken door het lezen van materiaal en doen van reflectie-oefeningen. Jij beslist zelf hoeveel je doet.

Aalsmeer of virtueel via Zoom of Teams

€1.250,- exclusief BTW

Je wil dit programma graag met je team of incompany doen? Dat kan. Je kan hier contact met mij opnemen.   

Graag eerst even kennismaken? Dat kan. Neem hier contact op voor een vrijblijvende kennismaking van een half uur. 

bottom of page