Repurpose

Ben jij in de mid-life transitie en wil jij je tweede helft leven met plezier en betekenis?  

Doe mee met het tweedaags programma Repurpose. De volgende startdatum is ...... 2023. 

Schrijf je in
Er is geen kunst om jong te blijven, zet dat maar uit je hoofd. Het is een kunst om oud te worden, dat is een kunst.
- Toon Hermans

Wil jij een gezond, sociaal, geestig, geliefd, slim en mooi oud mens worden? Wil jij je midlife transitie navigeren op een manier die leidt tot een zinvolle en inspirerende tweede helft? Dan is dit programma iets voor jou. 
 
Neem de ruimte voor levensvragen die horen bij de tweede helft van je leven.

 

Vragen voor Repurpose 

 • Hoe verhoud ik mij tot mijn veranderende lijf?  

 • Ga ik verder met mijn carrière of wil ik een haakse bocht maken?

 • Hoe ga ik meer handelen naar mijn waarden?

 • Waar geef ik mijn surplus aan wijsheid, financiën, ervaring?   

 • Mijn thuissituatie verandert. Wat nu?

 • Welke ruimte ontstaat omdat ik eerder verdriet een plek heb gegeven?

 • Wat is het volgende? 

bark-of-a-tree-pleasant-green-leaves-desktop-backgrounds-pictures.jpg

Voor wie is Repurpose?

Repurpose is voor veertigers en vijftigers die actief willen nadenken over de invulling van hun volgende levenshelft. Het volwassen leven duurt eenvoudigweg te lang om niet ergens een punt. te zetten, en ruimte te geven voor vernieuwing.

Wanneer je verlangt naar een tweede helft die ertoe doet, en klaar bent voor vernieuwing.

Wanneer je merkt dat je lijf, leren en prestaties minder worden maar je wijsheid juist meer. 

Wanneer de kaarsjes al een tijdje niet meer op je verjaardagstaart passen. 

Wanneer je denkt: dit is ook voor mij. Ik heb nog wat te geven op het werk, thuis of waar dan ook. 

Inspirerende Repurpose

Dat er volop leven is in de tweede helft blijkt wel uit de inspirerende voorbeelden van Rietje en Dick. Beiden hebben ze vroeg gewerkt aan een tweede helft die ze nu met plezier en betekenis leven. Wil je nu alvast geïnspireerd worden door mooie, doorleefde voorbeelden van mensen uit eigen familie- en vriendenkring? Lees hier met ze mee.  

Voor midlifers die met plezier en betekenis hun tweede helft willen leven. (Toon Hermans)

Met wie

Er is geen kunst om jong te blijven, zet dat maar uit je hoofd. Er is een kunst om oud te worden, dat is een kunst.
(Toon Hermans)

Dat er volop leven is in de tweede helft blijkt wel uit de inspirerende voorbeelden van Dick en Rietje. Beiden hebben ze vroeg gewerkt aan een tweede helft die ze nu met plezier, compassie en betekenis leven. Wil je nu alvast geïnspireerd worden door mooie, doorleefde voorbeelden van mensen uit eigen familie- en vriendenkring? Lees hier met ze mee.  

Dick is 

dick.jpeg

Dick Timmerman

Rietje.jpeg

Rietje Bakker

Met wie

YW-Geertruyt107 -2-.jpg

Je wordt begeleid door Geertruyt Stokes. Ik kom uit het jaar 1971 en leef inmiddels met volle overgave mijn tweede helft. Verandering is mijn werk, maar ook voor mij was het zoeken naar wat die midlife transitie is en wat het met mij doet. En vooral, wat ik zelf met mijn midlife transitie wil doen. Welke keuzes passen bij een tweede helft die ik met plezier en betekenis wil leven? Ik ben al lerend mijn midlife doorgegaan. Door mensen te spreken die me zijn voorgegaan, waaronder de inspirerende voorbeelden Dick en Rietje (zie hierboven), boeken en artikelen te lezen (ja, ik hou van cognitieve input) en vooral ook samen te lachen met leeftijdgenoten. Inmiddels is Repurpose tot leven gekomen. 

 

Ik ben gecertificeerd Professional Certified Coach bij de International Coach Federation, gediplomeerd geestelijk begeleider, trainer en organisatieadviseur. 

Investering

We ontmoeten elkaar 1 op 1, op een dinsdag of vrijdag, voor 1 tot 1,5 uur. 

Je bereidt je voor op de gesprekken door het lezen van materiaal en doen van reflectie oefeningen. Jij beslist zelf hoeveel je doet.

Aalsmeer of virtueel via Zoom of Teams

€1.250,- exclusief BTW

Je wil dit programma graag met je team of incompany doen? Dat kan. Je kan hier contact met mij opnemen.   

Graag eerst even kennismaken? Dat kan. Neem hier contact op voor een vrijblijvende kennismaking van een half uur. 

Wil jij een gezond, sociaal, geestig, geliefd, slim en mooi oud mens worden? Wil jij je midlife transitie navigeren op een manier die leidt tot een zinvolle en inspirerende tweede helft? Dan is dit programma iets voor jou. 

 

Tijdens dit programma nemen we de ruimte voor levensvragen die horen bij de tweede helft van je leven. Want als je mid veertig bent wordt je blik steeds meer gericht naar de andere kant. Die van de ouderen. Vroeger was dat een spookbeeld. Tegenwoordig ziet dat er heel anders uit. Verlost van bewijsdrift genieten mensen in hun beste helft met volle teugen van een nieuwe vrijheid. Want we worden ouder, werken langer, blijven langer gezond en kiezen vaker voor een andere inrichting van ons leven. Wellicht maak jij nog een haakse bocht in je loopbaan, of ontdoe je je van de randzaken en focus jij je op wat echt betekenis voor je heeft. Het volwassen leven duurt eenvoudigweg te lang om niet ergens een punt. te zetten, en ruimte te geven aan vernieuwing. 

 

Je stelt jezelf vragen als :

 

 • Mijn lijf verandert. Hoe sta ik in relatie tot mijn lijf? 

 • Mijn carrière, wil ik nog verder of wil ik een haakse bocht maken?

 • Mijn waarden worden me steeds duidelijker. Hoe ga ik daarnaar handelen?

 • Ik heb veel vergaard aan wijsheid, financiën, etc. Ik geloof dat ik iets te geven heb. Waar doe ik dat?  

 • Wat betekent compassie nu voor mij? 

 • Mijn thuissituatie verandert. Wat nu?

 • Ik heb eerder verdriet een plek gegeven. Welke ruimte ontstaat?

 • Wat is het volgende? 

Waar gaat repurpose over 

Met Repurpose neem je de rust en de ruimte om de balans op te maken aan de hand van onderstaande thema's. Je maakt de verdiepingsslag naar jouw tweede helft. 

 • Bewustzijn: in welke levensfase ben ik nu en wat gebeurt er met mijn hart, hoofd, lijf en ziel? Wat vertelt recent onderzoek over midlife ons en wat wil ik daarmee?  Verdiepen door een gewoonte te ontwikkelen van zelfreflectie en leren.  

 • Wendbaarheid: aanpassen aan een veranderende levensfase in een veranderende wereld. Weer om de volgende hoek kijken, omdat je weet wat je waarden zijn. Wendbaarheid is jou niet vreemd, maar je weet nu beter waar je "ja" en waar je "nee" tegen zegt. 

 • Ambitie: met plezier en betekenis vooruitgaan omdat je weet wie je wil zijn in jouw tweede helft, gebruik makend van de levenswijsheid en ervaring die je meeneemt. Tijd voor nieuwe dromen en bijdragen aan de mensen om je heen. 

 • Liefde: de wereld ingaan met gezond vertrouwen in je eigen levenskeuzes, en anderen helpen met die van hen. Verbinding met jezelf en anderen, en vrijgevigheid voor de wereld om je heen. 

 

Heb jij behoefte aan rust en ruimte om over jouw tweede helft na te denken? Schrijf je in. 

 

Wat ga je doen?

 

Je wordt een half jaar begeleid in je persoonlijke vorming als midlifer en het maken van een speelplan voor jouw tweede helft. In 6 gesprekken gaan we aan de slag met hart, hoofd, lijf en ziel door afwisselend te werken met theorie en oefeningen. Dat doen we aan de hand van bovenstaande vier thema's. Aan het eind van Repurpose heb je het volgende in handen

 • Een creatief speelplan voor jouw ideale tweede helft, dat jou helpt om je tweede helft met plezier en betekenis te leven.

 • Reflectie op wat je in je eerste levenshelft vergaard hebt, en ook op wat je verloren hebt. Hoe ben je gevormd tot wie je nu bent? We kijken naar je high level levenslijn en patronen. 

 • Scan op hart, hoofd, lijf en ziel. Ruimte voor de kwetsbare en moedige balans. Hoe sta je ervoor in jouw midlife? 

 • Visie voor jouw ideale tweede helft - wat heb je aan levenswijsheid te geven en wat wil je voor jezelf nog halen. Wat is voor jou belangrijk?

Het eerste gesprek is een uitgebreide kennismaking met elkaar en met de inhoud van dit programma. Na je aanmelding ontvang je een eenvoudige scan op de persoonlijke en professionele rollen in je leven. Daarbij zoek jij zelf wat je met deze rollen wil in je tweede helft. Het geeft je de focus voor je eigen repurpose.  

 

Hoe werken we samen?

 

We werken co-actief. Het programma geeft je inhoud en oefeningen, jij maakt je de inhoud eigen. Dit doe je in je eigen tempo. Dat vraagt wel om een actieve en lerende houding. Hoe meer jij doet, hoe meer jij leert, hoe meer het beklijft, hoe meer jij en je omgeving er profijt van hebben. Dit betekent naast de gesprekken ruimte maken voor lezen en het doen van reflectie-oefeningen. 
 

Je krijgt input te verwerken. Soms door te van tevoren te lezen, soms door kennisdeling tijdens een gesprek. Jij bepaalt zelf hoeveel je van tevoren tot je neemt. Er zijn oefeningen. Sommigen doen we tijdens de gesprekken, anderen krijg je mee en deze doe je op een moment in je leven dat het voor jou zinvol is.